JEET KUNE DO, simplu, non-clasic și direct
Jeet Kune Do - Calea Interceptării Pumnului este o artă marțială cunoscută și cu abrevierea de "JKD", creată de Bruce Lee în anii '60. Ideea sa a pornit din dorința de a avea un stil personal de autoapărare, extrem de eficient, care să-i dezvolte în același timp mintea și trupul. Inițial acest stil a fost denumit Jun Fan Gung Fu; având că baza de plecare principii din scrima, sprijinite pe Wing Chun și box.
În urmă unei confruntări dure cu un expert în Kung Fu, nemulțumit de timpul relativ mare în care a câștigat, Bruce Lee reanalizează metoda să de lupta și creează JKD. Construit pe autocunoaștere, JKD încearcă să-și elibereze adepții în primul rând de stiluri și forme, adoptând orice tehnică funcțională - lovituri de pumn și picior, cot și genunchi, cu capul și umărul, prize și luxații, măturări și secerari, lupta la sol, etc. Cunoscut ca "stilul fără stil", această caracterizare a fost greșit înțeleasă de mulți, ba chiar exagerată, "permițând" unora să predea JKD fără a folosi tehnicile care se regăsesc în materia JKD.
Bruce Lee a fost un inovator în multe aspecte ale antrenamentelor de arte marțiale, fiind conștient și realist în ceea ce privește calitățile de care un luptător are nevoie. Fiecare luptător își crează propria abordare a luptei în funcție de preferințe și calități, dar având unele principii foarte clar stabilite precum: interceptare, simplitate, economie de mișcare, fără mișcări "pasive", fără mișcări "telefonate", 5 căi de atac, ritmul rupt, conținut emoțional, timing, controlul distanței, etc.


Si-Fu Amariei a avut ocazia de a se antrena sub directa îndrumare a patru dintre elevii lui Bruce Lee. Pe Si-Gung Taky Kimura și pe Grandmaster Richard Bustillo i-a întâlnit la seminariile organizate de Si-Fu Luca Marinello în Milano, pe Si-Fu Dan Inosanto la seminariile sustinute la Roma, iar Si-Fu Patrick Strong a fost primul elev al lui Bruce Lee care a susținut un seminar în România.